soltref
soltref
BEMUTATKOZÁS

Tisztelt Látogató !

A Solti Református Egyházközség honlapját tekinheti most meg. A weblapot azzal a céllal hoztuk létre, hogy mind a gyülekezeti tagok, mind a református hitélet iránt érdeklődők betekintést és információkat kapjanak a solti gyülekezet mindennapjairól és az itt folyó munkáról. Köszönjük, hogy megtisztelt látogatásával, további szép napot kívánunk!

ÁLDÁS BÉKESSÉG! - ISTENNEK DICSŐSÉG!

 
HIRDETÉSEK
 
MENÜ
 
ÜZENETEK
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
13. VERSEK
13. VERSEK : JÚDÁS A KERESZT ALATT

JÚDÁS A KERESZT ALATT

Palotay Gyula  2007.03.29. 10:33

Palotay Gyula hartai evangélikus lelkész versei

JÚDÁS A KERESZT ALATT

 

         Mester! A lelkem mardossa a kétség,

Szívemben szörnyű önvád hasogat...

Izzó, parázsló szégyenpír az arcom...

Mester! Én vagyok, ki eladtalak!

A harminc ezüst cseng még a  fülembea]

S a  Sátán halotti torra siet,

Áruló vagyok l Oh, szörnyű a vétkem:

A  Gyehennára   dobtam  lelkemet! 

    

Mester! A bánat keserű patakja Szememből égetőn reám szakad. Egy mardosó kéz szorítja a torkom... Szívem eláll. A hangom elakad, A félrevert harang kongása nem ver Síróbb, sikoltóbb segítség szavát, Mint bennem most a lelkiismeret, hogy Elárultam az Isten szent Fiát!

 


Mesteri A bűnnek fekete pecsétje A homlokomon ott ég tüzesen, És átkos méreg lett a vér eremben; -Oh! Nem segíthet rajtam senki sem, Mert szörnyű vétkem felcsap az egekre S tüzében égek izzón, mint salak, Harminc ezüstért  önmagam eladtam, Mikor orozva elárultalak!

 

Mester! Én soha, soha nem felejtem, Lándzsásan Érted hogy ment a menet. Ott fenn az égen csillagok ragyogtak És itt lenn békés szellő lebegett. A hold ezüstös sugárral bevonta A Gecsemáné lankás oldalát S ott láttam én — jaj — összekulcsolt kéz Imádkozón az Isten szent Fiát!

 

Mester! Óh, akkor magamba döbbentemI Feltört szívemben: uram! Rejtsd magad! De vitt a bűnöm, Sátán fia voltam, Már késő  minden!  Elárultalak! Óh! Jéggé fagyott eremben a vér is: Bánatos szemed  felém ragyogott, És én, a bűnös, áruló ajakkal Csókkal illettem fehér homlokod!

Mester! Ha tudnád, az a csók hogy égeti Nézd a keresztről, lásd meg, mi vagyok. Csak most tudom, mily rettentő a vétkem, Ügy megbűnhődtem én, élő halott! Hörgő szavammal  könyörögve  kérlek: Csak egyszer vess még rám tekintetet, Csak egyszer nézz le megbocsátó szemmel A tanítványra, aki vetkezett!

Mester! A bűnös, az áruló Júdás Mea   culpázón  keresztfád  alatt, Sírva, zokogva, összemart kezekkel Esengve várja egyetlen szavad! Engedj  fel  engem!   Szállj le  a keresztről, Hadd vezekeljem  szörnyű  vétkemet!... ... S a Mester ránéz... Feje lehanyatlik Végső  sóhajjal:   »Elvégeztetett!«

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ELÉRHETŐSÉG

ELÉRHETŐSÉGEINK:

E-mail elérhetőségünk:

solt[kukac]reformatus.hu

Címünk: 6320 Solt, 

         Kossuth u. 67            

Tel: +36/78/486-226  

+36/20/44 37 901

Váradi Péter lelkipásztor  

 
AKTUÁLIS IDŐ
 
ENNYIEN LÁTOGATTAK A LAPRA
Indulás: 2006-09-24
 

Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról