soltref
soltref
BEMUTATKOZÁS

Tisztelt Látogató !

A Solti Református Egyházközség honlapját tekinheti most meg. A weblapot azzal a céllal hoztuk létre, hogy mind a gyülekezeti tagok, mind a református hitélet iránt érdeklődők betekintést és információkat kapjanak a solti gyülekezet mindennapjairól és az itt folyó munkáról. Köszönjük, hogy megtisztelt látogatásával, további szép napot kívánunk!

ÁLDÁS BÉKESSÉG! - ISTENNEK DICSŐSÉG!

 
HIRDETÉSEK
 
MENÜ
 
ÜZENETEK
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
13. VERSEK
13. VERSEK : JÚDÁS A KERESZT ALATT

JÚDÁS A KERESZT ALATT

Palotay Gyula  2007.03.29. 10:33

Palotay Gyula hartai evangélikus lelkész versei

JÚDÁS A KERESZT ALATT

 

         Mester! A lelkem mardossa a kétség,

Szívemben szörnyű önvád hasogat...

Izzó, parázsló szégyenpír az arcom...

Mester! Én vagyok, ki eladtalak!

A harminc ezüst cseng még a  fülembea]

S a  Sátán halotti torra siet,

Áruló vagyok l Oh, szörnyű a vétkem:

A  Gyehennára   dobtam  lelkemet! 

    

Mester! A bánat keserű patakja Szememből égetőn reám szakad. Egy mardosó kéz szorítja a torkom... Szívem eláll. A hangom elakad, A félrevert harang kongása nem ver Síróbb, sikoltóbb segítség szavát, Mint bennem most a lelkiismeret, hogy Elárultam az Isten szent Fiát!

 


Mesteri A bűnnek fekete pecsétje A homlokomon ott ég tüzesen, És átkos méreg lett a vér eremben; -Oh! Nem segíthet rajtam senki sem, Mert szörnyű vétkem felcsap az egekre S tüzében égek izzón, mint salak, Harminc ezüstért  önmagam eladtam, Mikor orozva elárultalak!

 

Mester! Én soha, soha nem felejtem, Lándzsásan Érted hogy ment a menet. Ott fenn az égen csillagok ragyogtak És itt lenn békés szellő lebegett. A hold ezüstös sugárral bevonta A Gecsemáné lankás oldalát S ott láttam én — jaj — összekulcsolt kéz Imádkozón az Isten szent Fiát!

 

Mester! Óh, akkor magamba döbbentemI Feltört szívemben: uram! Rejtsd magad! De vitt a bűnöm, Sátán fia voltam, Már késő  minden!  Elárultalak! Óh! Jéggé fagyott eremben a vér is: Bánatos szemed  felém ragyogott, És én, a bűnös, áruló ajakkal Csókkal illettem fehér homlokod!

Mester! Ha tudnád, az a csók hogy égeti Nézd a keresztről, lásd meg, mi vagyok. Csak most tudom, mily rettentő a vétkem, Ügy megbűnhődtem én, élő halott! Hörgő szavammal  könyörögve  kérlek: Csak egyszer vess még rám tekintetet, Csak egyszer nézz le megbocsátó szemmel A tanítványra, aki vetkezett!

Mester! A bűnös, az áruló Júdás Mea   culpázón  keresztfád  alatt, Sírva, zokogva, összemart kezekkel Esengve várja egyetlen szavad! Engedj  fel  engem!   Szállj le  a keresztről, Hadd vezekeljem  szörnyű  vétkemet!... ... S a Mester ránéz... Feje lehanyatlik Végső  sóhajjal:   »Elvégeztetett!«

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ELÉRHETŐSÉG

ELÉRHETŐSÉGEINK:

E-mail elérhetőségünk:

solt[kukac]reformatus.hu

Címünk: 6320 Solt, 

         Kossuth u. 67            

Tel: +36/78/486-226  

+36/20/44 37 901

Váradi Péter lelkipásztor  

 
AKTUÁLIS IDŐ
 
ENNYIEN LÁTOGATTAK A LAPRA
Indulás: 2006-09-24
 

Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu